RokkiTikki

RokkiTikki on luonnon kunnioitusta, aitoa nahkaa, kestävyyttä, näyttäviä yksityiskohtia ja käytännöllisyyttä maustettuna rock asenteella.

ROKKITIKIN TARINA

RokkiTikin taustalla on muotoilija Mari Kaija. Luonto eläimineen on aina ollut minulle rakas. Haluan omissa kulutustottumuksissani ja valmistamissani tuotteissa huomioida ympäristön. Rento rock´n roll asenne, musiikin, pukeutumisen ja ajoneuvojen osalta on myös osa minua. Nahkarotsit ja farkut ovat kuuluneet luottovaatteisiini aina.

Vuosia sitten tarvitsin työhöni pussukan, jossa kulkisi mukana kaksi puhelinta, avaimet sekä henkilö- ja pankkikortti. Muutamien kankaasta valmistamieni pussukoiden hajottua ahkerassa käytössä, sai viimein muotonsa aidosta kierrätysnahasta valmistettu Kehys Merkkilaukku.

Laukku sai ihailua ja muutkin halusivat omakseen sellaisen. Näin sai alkunsa RokkiTikki.

KIERRÄTYSNAHKA

Nahka materiaalina: Aito nahka on oikein huollettuna ja säilytettynä todella pitkäikäinen ja se vanhenee tyylikkäästi. Nahka on tekonahkaan nähden ekologisempi valinta, sen huomattavasti pidemmän käyttöiän vuoksi. Nahan tuotanto ja muokkaaminen kuitenkin rasittavat luontoa.

RokkiTikin tuotteiden valmistuksessa käytetään ainoastaan kierrätettyä nahkaa.

Kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista löytyy paljon muodista pois menneitä tai lisäosistaan rikki menneitä nahkavaatteita, joiden nahkaosat ovat vielä täysin käyttökelpoisia. Myös huonekaluteollisuudesta jää leikkuussa ylimääräisiä nahkapaloja.

Tuotteiden hoito

RokkiTikin tuotteet on suunniteltu ja valmistettu kestämään päivittäistä kulutusta. Käsittelemällä tuotteen nahanhoitoon tarkoitetuilla aineilla muutamia kertoja vuodessa, saat nahan säilyttämään sen alkuperäisen laatunsa.

RAKU-KERAMIIKKA

Osa RokkiTikin tuotteista on keraamisia. Raku-keramiikka on ikivanha japanilainen tapa tehdä keramiikkaesineitä. Raku-keramiikan tekeminen on monivaiheista ja työlästä, mutta palkitsevaa.

Jokainen tuote on takuulla ainutkertainen, koska lämpötilavaihteluita on mahdoton kopioida.

RokkiTikin raku-keramiikan valmistusprosessiin kuuluu kaksi polttoa, joista jälkimmäinen tehdään ulkona kaasuliekillä. Hehkuvan kuumat esineet nostetaan sahanpuruun tai olkiin savustumaan. Viimeisenä esineet jäähdytetään nopeasti kylmässä vedessä. Tämä saa aikaan rakulle tyypillisen pinnan, jossa lasite on täynnä pieniä halkeamia, krakleeta. Tuotteiden mustat osat ovat saaneet värinsä savustuksesta.

RokkiTikin hevosaiheiset tuotteet taas saavat yksilölliset kuvionsa, kun hehkuvan kuuman keramiikan pintaan heitetään hevosen jouhia.